Smartlog v3 » Gode danske links » Gener og sygdomme
Opret egen blog | Næste blog »

Gener og sygdomme

20. Feb 2012 11:12, jakob5000

1 ud af 5 mænd bærer et gen fra deres far
En undersøgelse har fundet at op til en ud af fem mænd bærer et gen fra deres far, der øger deres risiko for hjertesygdomme med 50 procent,
Den øgede risiko er uafhængig af faktorer, såsom forhøjet blodtryk eller højt kolesterol, de største årsager til hjertesygdomme, som kræver 50.000 menneske liv om året. Men det betyder ikke, at mænd, der bærer genet kan ignorere rådet om at spise sundt, dyrke motion og undgå rygning. De fælles risikofaktorer gælder for dem, som de er gældende for andre mænd - det er blot deres ulykke, at de bærer en ekstra arvelig risiko.
Dr. Maciej Tomaszewski fra University of Leicester, der ledede undersøgelsen med kolleger fra Australien, sagde, at det var sandsynligt, at genet bæres på det mandlige Y-kromosom - som kun er til stede hos mænd, og dermed gik ned den mandlige linje - påvirket immunrespons og forbundet inflammatoriske reaktioner, hvilket igen kan øge risikoen for hjertesygdom.
"Dette gen variant arbejder gennem forskellige mekanismer, fra de sædvanlige risikofaktorer. Det er svært at sige, hvad de ramte mænd kan gøre ved det, fordi vi endnu ikke forstår dens mekanisme. Det eneste råd vi kan give er at fortsætte med at gøre det gode arbejder i afdelingen for livsstilsændringer, fordi det vil mindske risikoen for de kendte mekanismer, "sagde han.
"Men valg af livsstil er ikke kun kraftfulde determinanter for blodtryk, kolesteroltal og vægt, de muligvis også bidrager til driften af ​​immunsystemet. Hvis du arbejder hårdt på din livsstil, kan du også se din immunitet bedre."
Den forskning, kunne hjælpe med at forklare den højere forekomst af hjertesygdomme hos mænd og sin tidligere debut - 10 år før kvinder i gennemsnit - som har forundret videnskabsmænd i årtier. Det har også fornyet interesse i rollen af ​​den mandlige Y kromosomet i sundhed og sygdom.
Dr. Tomaszewski sagde, at det var for tidligt at foreslå mænd bør testes for genet. Men dens identifikation kunne føre til nye behandlinger. "Det kunne blive et terapeutisk mål for fremtiden," sagde han.
Virginia Miller fra Mayo Clinic i USA sagde, det bør nu overvejes at ændre spørgeskemaet for mænd, hvis risikoen for hjertesygdom blev vurderet. I stedet for at spørge: "Har din mor eller far har et hjerteanfald før 60?" Spørgsmålet skal være: "Har din far har et hjerteanfald før 60?""Både sex og familie gør sagen i arv af koronar hjertesygdom," skrev hun.

Annoncer fra Google

Relaterede